***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Започват да проверяват служители на МВР за алкохол и наркотици. Русия засилва атаките си срещу България


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 октомври   

 

„ От през днешния ден стартират всеобщи инспекции в Министерство на вътрешните работи за алкохол и опиати по време на промените и работния развой на чиновниците “. Това разгласи в предаването „ Тази заран “ основният секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров в ефира на бТВ.

„ Ще стартираме на доста места по едно и също време. Дадена е заповедта “, добави той.

***

Разделение в българското общество по три важи тематики – дали да подкрепим глобите против Русия, дали да имаме отношение с „ Газпром “ и дали да окажем военна помощ на Украйна, дава учредения на Русия да ускори офанзивите против нас.

Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ някогашният боен министър и някогашен дипломат на страната ни в НАТО Бойко Ноев.

„ Крайно време е България да постави завършек на това свое държание. Взривът на Кримския мост и замесването от Кремъл на България, въпреки и доста индиректно, би трябвало да бъде мотив за всички български политици да застанат на ясни позиции “, прикани Ноев.

Бившият боен министър прикани депутатите от 48-ото Народно заседание, които се другар на 19 октомври, да вземат решение за оказване на безрезервна военна помощ на украинския народ.

***

Ние не желаем госпожа Митрофанова да участва на откриването на Народно събрание. В идващите дни ще излезем с позиция за стъпките за попречване на наличието ѝ. Защо ГЕРБ не споделиха " не "? Запазиха безмълвие. Те са подвластна партия, обслужваща съветските ползи. На думи могат да са самостоятелни, само че не и на дейности. Това съобщи Искрен Арабаджиев от " Продължаваме промяната " за " Твоят ден ". 

Според него през вчерашния ден е имало предварителна среща, на която са разисквани механизмите на протичане на първия ден на Народно събрание. 

По думите му след диалог с украинския дипломат Политическа партия ще реши дали Украйна има потребност от оръжия.

***

Киев разгласи тази заран, че е отвоювал от съветските сили пет обитаеми места в южната Херсонска област. При контранастъплението си в региона украинските сили са изтласкали съветските войски от територии, анексирани от Москва, съобщи Франс прес.

***

***

Киев разгласи тази заран, че е отвоювал от съветските сили пет обитаеми места в южната Херсонска област. При контранастъплението си в региона украинските сили са изтласкали съветските войски от територии, анексирани от Москва, съобщи Франс прес.

***

Джереми Флеминг - началник на английската организация за киберразузнаване, съобщи, че макар войната, която бушува в Украйна, възходящата мощност на Пекин е " въпросът в областта на националната сигурност, който ще дефинира нашето бъдеще ", заяви Българска телеграфна агенция.

Той упрекна Китай, че употребява икономическото си и софтуерно въздействие, с цел да стяга контрола си във вътрешен и интернационален аспект, съобщи Асошиейтед прес. Флеминг произнесе тирада пред мозъчния концерн " Кралски институт на обединените служби ".

***

„ Ще има последици " за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ да понижи квотите си за рандеман на нефт, даде обещание нощес американският президент Джо Байдън в изявление за телевизионния канал Си Ен Ен.

Той обаче не посочи какви решения могат да бъдат взети. По-рано представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби изясни, че Байдън желае да " преоцени " връзките сред двете страни, откакто ОПЕК+ разгласи решението си за понижаване на квотите, което може да докара до внезапно повишаване на цените на петрола.

***

Протест с искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Причината за недоволството са ремонтът и пренареждането на жълтите павета.

Протестът е проведен от „ Спаси София ”. Според организацията в столицата се харчат пари за некачествени поправки, а контролът е занижен.

След бурни реакции в обществото столичният кмет разгласи, че паветата ще бъдат пренаредени, а разноските ще за напълно за сметка на компанията реализатор, съобщи Нова.

***

Днес държавното управление взе едно извънредно значимо решение – осигурихме дом на европейската прокуратура. Домът, който беше обезпечен от Министерски съвет, е постройката на " Раковски " 134. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР